středa 21. srpna 2013

Nicholas Sparks - Bezpečný přístav

Bezpečný přístav
Nicholas Sparks
Originální název: Safe Haven 
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 302
Vydání v originále: září 2010
Vydání u nás: 2012
Filmové zpracování: Bezpečný přístav (2013)

ANOTACE:
Do Southportu se přistěhuje plachá Katie, jejíž minulost halí opar tajemství. Ačkoliv se zprvu brání navázat jakýkoliv vztah, postupem času se seznamuje se sousedkou Jo a Alexem a jeho dětmi a v ospalém jižanském městečku začíná zapouštět kořeny. Musí se tedy rozhodnout – zvolí život na útěku, nebo novou rodinu? Román Nicholase Sparkse, jednoho z nejúspěšnějších amerických spisovatelů současnosti, ukazuje, že v nejtěžších chvílích dokáže člověka zachránit jenom láska. (Zdroj, Goodreads

CO NA TO ŘÍKÁM:
Bezpečný přístav byla první kniha, kterou jsem od Nicholase Sparkse četla. Proto jsem byla opravdu zvědavá jak se mi to bude líbit. Filmy natočené podle Sparksových knih mám moc ráda, tak jsem chtěla vědět jak Sparks píše.
Kniha mě chytla už od samotného začátku. A i když se na začátku knihy nic moc nedělo a příběh se teprve rozjížděl, tak autorův čtivý styl mě okouzlil. 
Celkově příběh se mi líbil a autor hezky postupně odhaloval minulost Katie. Ale mě osobně to přišlo hrozně průhledné a co se stane dál jsem věděla, 50 stran předtím, než se to stalo. A co mě osobně taky moc nesedělo, byla romantika místy až trochu přitažená za vlasy, kdy mi téměř vrzali zuby nad některými vyznání lásky. Ale budiž, někoho to bere. 
Až na tyto dvě nedokonalosti se mi Bezpečný přístav líbil. Příběh byl pěkně vymyšlený a čtivě napsaný. Na konci kniha nabrala celkem akční spád, což taky nebylo na škodu. A celkový konec knihy se mi moc líbil a myslím si, že pro knihu jako je Bezpečný přístav byl jako dělaný. 

HODNOCENÍ:
Knize dávám 3 hvězdičky. Pokud máte rádi romantické knihy, tak si myslím, že byste po Bezpečném přístavu měli určitě sáhnout. Já osobně si v budoucnu některou Sparksovu knihu ještě přečtu. 

3 komentáře:

  1. Já musím mít náladu na romantiku, ale když mě něco takového popadne, potřebuju hodně kapesníčků a čokolády :D A předpokládám, že až mě tahle nálada zase přepadne, mohla bych si přečíst tohle :D Od autora jsem nic nečetla a viděla jen Zápisník lásky. A ten se mi docela líbil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já si romantiku jednou za čas taky ráda přečtu, přece jenom jsem ženská :D Ale mám ráda takovou tu uvěřitelnou romantiku, když mi to přijde až moc, tak u toho akorát tak koulím očima :D

      Vymazat
  2. Prosím o vyplnění mého dotazníku o Nicholasovi Sparksovi, potřebuji jej k ročníkové práci
    http://www.survio.com/survey/d/Z9L5F7J0T4H3D1T7P děkuji předem :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...