středa 23. ledna 2013

Anna Godbersen - Luxus

Luxus

Anna Godbersen


Originální název: Luxus
Nakladatelství: BB/art
Počet stran: 301
Vydání v originále: 2008
Vydání u nás: 2011

ANOTACE: 
Půvabné dívky v krásných šatech, které se baví až do svítání na večírcích, neodolatelní mladíci s uličnickým úsměvem a nebezpečnými úmysly. Drobné lži, temná tajemství a skandální vztahy. Takový je Manhattan roku 1899…
Manhattanské společenské scéně vládnou Elizabeth a Diana Hollandovy - nebo to alespoň tak vypadá. Když zjistí, že jejich postavení je velice vratké, náhle všichni představují hrozbu pro jejich šťastnou budoucnost.
Tento vzrušující výlet do věku nevinnosti, který se odehrává ve světě bohatství a klamu, má ovšem k nevinnosti nesmírně daleko.


CO NA TO ŘÍKÁM:
Luxus zaujme už na první pohled. A to jeho moc pěknou obálkou. A zaujme, i když začneme knihu číst. Podle anotace jsem si myslela, že to nebude nic extra, ale kniha mě příjemně překvapila. A ráda bych si ji pořídila do své vlastní knihovničky (teď jsem ji měla půjčenou z knihovny). Příběh je zajímavý, poutavě napsaný. Dozvídáme se jaké to je být dívkou z lepší společnosti konce devatenáctého století. A i když na povrch to vypadá krásně, dívky nemusí nic dělat, jsou krásné, mají nádherné šaty a dvoří se jim bohatí a neodolatelní muži, musím konstatovat že být touto dívkou není sranda. Musí se chovat jen podle etikety, nesmí na veřejnosti projevit city, nesmí udělat nic co by poškodilo pověst rodiny a těch NESMÍ je opravdu hodně.
Další věc co musím pochválit jsou začátky kapitol. Vždycky je tam napsaný "sloupek" někdy o tom co má dělat dívka z vyšší společnosti, jindy odstavce z novin nebo třeba úryvky z deníků či dopisy.
Mě osobně Luxus připomíná něco mezi Gossip Girl a příběhu o Scarlet O´Harové Jih proti Severu.

MOJE HODNOCENÍ:

2 komentáře:

  1. Túto knižku veľmi chcem. Akonáhle má obálka v sebe plesové šaty, nič iné ma nezaujíma 8D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty šaty jsou opravdu krásný a obálky celé série vypadají super :)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...