středa 14. srpna 2013

Knižní přírůstky (11)

Knižní přírůstky je projekt, který pořádá Cathy a jeho cílem je vyfotit nejnovější knižní přírůstky co máme doma. A je jedno jestli jsme je koupili, vyhráli nebo dostali.




Autor: Julie Kagawa
Název: Železný král
Série: Železná víla
Díl: první
Nakladatelství: Knižní klub
Vyšlo: duben 2012
Anotace: První díl skvěle hodnocené „young adult“ série s nádechem fantasy.
Život šestnáctileté Meghan Chaseové se převrátí naruby, když se dozví, že jejího malého bratra unesly podivné bytosti do kouzelné země Férie. Během záchranné mise se ukáže, že Meghan je dcerou mocného Letního krále a ona samotná je pro mnoho obyvatel říše cennou trofejí. Ve snaze najít bratra se spojí s Ashem, zimním princem a svým nepřítelem, jehož chladná krása, statečnost a skrývaná zranitelnost jsou Meghan čím dál méně lhostejné… (Goodreads)


Autor: Julie Kagawa
Název: Železná dcera
Série: Železná víla
Díl: druhý
Nakladatelství: Knižní klub
Vyšlo: listopad 2012
Anotace: Meghan Chaseová, napůl smrtelnice a napůl letní elfka, nikdy nikam pořádně nezapadala. Aby zachránila bratra, uzavřela dohodu se Zimním princem. Ten ji však opustil a odvrhl a ona zůstane se zlomeným srdcem uvězněná na chladném, nepřátelském dvoře Zimní královny. A když začne hrozit válka mezi zimními a letními fériji, Meghan si uvědomuje, že pravé nebezpečí představují železní férijové, ty podivné bytosti, které kromě ní a prince Ashe nikdo nespatřil. Jenže jí nikdo nevěří. A co hůř, Meghan přišla o vlastní magické schopnosti a ve zrádném světě, který ji obklopuje, si musí poradit jen pomocí vlastní chytrosti. Neví, komu může důvěřovat, netuší, kam se obrátit o pomoc. A přestože si Meghan vypěstuje železnou sílu vůle a odhodlání, nedokáže odolávat toužebnému šepotu svého až příliš lidského srdce. (Goodreads)


Autor: Sara Shepard
Název: Roztomilé malé lhářky: VRAŽEDNÉ
Série: Roztomilé malé lhářky
Díl: šestý
Nakladatelství: BB/Art
Vyšlo: 24. 7. 2013
Anotace: Pennsylvánský Rosewood se jeví jako dokonalé místo, jenže první dojem může lhát… stejně jako čtveřice místních krasavic. 
Hanna se rozhodla ovládnout zdejší mládež a začíná u krásného druháka. Aria pátrá v přítelově minulosti. Spencer se odcizuje s vlastní rodinou. Nevinná malá Emily naopak vůbec neví, co chce. 
Snad se domnívaly, že s uvězněním Alisonina vraha a odhalením totožnosti vyděračky A se do jejich života vrátí klid. Měly by se mít na pozoru, protože ve městě řádí její nástupce a teplota nebezpečně stoupá. V Rosewoodu tentokrát propukne požár. A. (Goodreads


Autor: Kateřina Petrusová
Název: Nebezpečná láska
Série: Bavettovi
Díl: první
Nakladatelství: Fragment
Vyšlo: únor 2012
Anotace: Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství? (Goodreads)


Všechny knihy  jsem si před pár dny objednala na bux.cz a dnes mi dorazily. 
Roztomilé malé lhářky: Vražedné jsem si objednala, i když pátý díl nemám ještě přečtený, ale co nejdřív ho plánuju číst. Právě teď čtu Roztomilá malá tajemství, což má být doplňková kniha ke čtvrtému dílu. A Lhářky jsou ta správná odreagovací četba, která nenudí, ale odpočnu si u ní. 
Železného krále a Železnou dceru jsem si objednala především kvůli pěkné ceně, 238 Kč za obě knihy. Knihy jsem si chtěla koupit už dřív, ale odradilo mě, že Knižní klub nechystá vydání dalších dílů. Pak jsem se dočetla, že pokud se zvedne zájem o knihy, tak další díly nakonec vydají. Tak jsem se rozhodla akce využít, třeba se pokračování nakonec dočkáme. 
Nebezpečnou lásku jsem si objednala kvůli poměrně dobrým ohlasům a taky kvůli tomu, že ve své knihovničce nemám moc knih od českých autorů a ani moc české autory nečtu. Doufám, že mě kniha nezklame a bude se mi líbit. 

4 komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...