neděle 12. května 2013

Sarah Dessen - Poslouchej!

Poslouchej!
Sarah Dessen
Originální název: Just Listen
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 333
Vydání v originále: 6. 4. 2006
Vydání u nás: 30. 7. 2012

ANOTACE: 
Ještě vloni byla Annabel holka, co má úplně všechno – nebo aspoň tuhle roli hrála v televizní reklamě na Obchodní dům Kopf. Letos nemá nic. Nejlepší kamarádka Sophie ji opustila, rodinné štěstí ničí anorexie starší sestry a ve školní jídelně si není ke komu přisednout. Dokud nepotká Owena Armstronga. Vysoký, výrazný a hudbou posedlý Owen je polepšený mizera odhodlaný říkat lidem pravdu. Možná by Owen mohl Annabel pomoct vyrovnat se s tím, co se jí přihodilo tu noc, kdy se Sophií přestaly být kamarádky. (Goodreads)

CO NA TO ŘÍKÁM:
Knihu Poslouchej! jsem začala číst v domnění, že půjde o oddechovku, u které si odpočinu od učení a nějakou dobu mi vydrží rozečtená. Od učení jsem si odpočla, ale kniha mi dlouho rozečtená nevydržela. Měla jsem ji přečtenou během dvou dnů.
Čekala jsem, že to bude takový ten typický dívčí příběh, který je od začátku předvídatelný, naivní a tak trochu hloupý. Předvídatelné to bylo, nebo alespoň já jsem to předvídala, ale hloupé rozhodně ne. Tím mě kniha rozhodně příjemně překvapila. Více než o potkání  pana ideálního, to bylo o hlavní hrdince Annabel, která se učí být k sobě i k ostatním upřímná. Samozřejmě, že love story je v knize taky, ale není to jen o tom. Je to o celém příběhu Annabel, o její minulosti, její rodině a jejích problémech. Nemůžu říct, že to byl všední příběh obyčejné holky, ale působilo to na mě jako něco co se může stát. 
Jediné co se mi moc nelíbilo, byla velké množství flashbacků na začátku knihy. Nemám nic proti flashbackům, vlastně je mám ráda. Ale v knize Poslouchej! mi přišli tak trochu chaoticky umístěné. Dočetla jsem flashback a nemohla jsem si vzpomenout co se v současnosti dělo před oním flashbackem, protože ze začátku bylo současného děje jen velice málo. Flashbacky byly určitě dobrý tah a dělali knihu zajímavější, ale chtělo by je nějak výrazněji oddělit od příběhu, například novou kapitolou. 

HODNOCENÍ:
Knize dávám zasloužené 4 hvězdičky. O tom, že si je zaslouží svědčí i to, že jsem ji dočetla o půl paté ráno a šla jsem spát za zpěvu ptáků. 

2 komentáře:

  1. Toto by som si aj chcela prečítať 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přečti :) Někdy je potřeba oddech ode všech těch fantasy a akčních knih :)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...