sobota 2. března 2013

Nakladatelský maraton (7) - Domino


Nakladatelský maraton meme pořádané Verčou a jeho cílem je ve zvoleném pořadí vyfotit knížky z určitého nakladatelství, něco k nim napsat a článek zveřejnit. Jako sedmé je na řadě nakladatelství Domino. 


Od nakladatelství Domino mám celkem 12 knih. Všechny jsou od jedné z mých oblíbených autorek - Richellle Mead. Konkrétně mám tyto knihy:

Richelle Mead - Sukuba: Žár - Goodreads
Richelle Mead - Sukuba: Sny - Goodreads
Richelle Mead - Sukuba: Na vrcholu - Goodreads
Richelle Mead - Sukuba: Trápení - Goodreads
Richelle Mead - Zlatá lilie - Goodreads
Richelle Mead - Pokrevní pouta - Goodreads
Richelle Mead - Poslední oběť - Goodreads
Richelle Mead - Spoutáni magií - Goodreads
Richelle Mead - Krvavý slib - Goodreads
Richelle Mead - Stínem políbená - Goodreads
Richelle Mead - Mrazivý polibek - Goodreads
Richelle Mead - Vampýrská akademie - Goodreads






První série, kterou jsem od Richelle Mead četla je Vampýrská akademie. První dva díly jsem dostala před třemi lety od bráchy k narozeninám. Série mě naprosto dostala a netrpělivě jsem očekávala další díly. Pro mě je Vampýrská akademie jedna z nejlepších upířin vůbec. 
Hrozně se mi líbí styl, jakým autorka píše. Svět, ve kterém se její knížky odehrávají má dokonale promyšlený. Umí psát opravdu vtipné dialogy, u kterých se dobře bavíte. A v neposlední řadě umí skvěle zpracovat téma "zakázané lásky". Pro mě je tato série srdcová záležitost a všem kdo ji nečetli říkám: Tak na co ještě čekáte? Jděte číst.

Série Bloodlines (Pokrevní pouta) je spin-off série k Vampýrské akademii. V originále nedávno vyšel třetí díl, na který netrpělivě čekám, až vyjde v češtině. 
Tuto sérii mám taky moc ráda, je trochu jiná než Vampýrská akademie, protože má povahově úplně jinou hlavní hrdinku než je Rose v Akademii. Série mě opravdu chytla, uvidíme jestli nakonec bude lepší než Vampýrská akademie. U mě všechno zatím nasvědčuje, že bude. 


Poslední série co u nás od Richelle Mead vychází je Sukuba. Není tak dobrá jako, Vampýrská akademie nebo Pokrevní pouta, ale i tak ji mám ráda. 



2 komentáře:

  1. Woow...solidní sbírka.. Právě přemýšlím, že byhc si ráda pořídila domů pokrevní pouta, ale zas si říkám, že když nemám VA..tak že je to čudne..no uvidím jak budou finance..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, co na to říct, prostě miluju knížky od Richelle Mead. A všechny musím mít doma, jenom proto, že jsou od této autorky :D
      To nevadí, že nemáš VA. Já zase mám od P. Briggs ze série o Mercy jenom Stříbrnou relikvii a spin-off sérii plánuju celou :)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...