středa 4. září 2013

Michael Grant - BZRK

BZRK
Michael Grant

Originální název: BZRK
Série: BZRK
Díl: první
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 334
Vydání v originále: leden 2012
Vydání u nás: leden 2013

ANOTACE: 
Nano. Svět uvnitř lidského těla, svět v mase, svět mezi nervovými zakončeními. A v něm se odehrává bitva mezi těmi, kdo chtějí ovládnout lidskou mysl, a těmi, kdo jim v tom chtějí zabránit. Mezi nimi jsou i Noah a Sadie, jejichž blízké zničil boj o moc, který vedou bratři Armstrongovi, podivná Dvojčata, která touží ovládnout svět a vytvořit utopickou společnost bez konfliktů a válek, bez hladu a strádání. Jenže jak vést válku v nanosvětě, kde stačí šikovně „předrátovat“ pár nervových spojení a z člověka je rázem jen loutka? Strhující thriller, který balancuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. (Goodreads)

CO NA TO ŘÍKÁM:
Na čtení BZRK jsem se těšila už od svých narozenin, kdy jsem knihu dostala a před maturitou jsem těžce odolávala tomu pustit se do ní. Nakonec jsem vydržela až do prázdnin. A udělala jsem dobře. Tato knížka si zaslouží víc než čtení ve spěchu. 
Od BZRK jsem toho hodně očekávala a měla jsem určitou představu, jak to asi bude vypadat. Ale moje očekávání a představy byly úplně mimo. BZRK bylo mnohokrát lepší než jsem čekala. 
Rozjezd knihy je trochu pomalejší a plně začnete chápat, o co v knize jde a všechny souvislosti, až někdy kolem strany 70. Nebo aspoň mě, to až v této části, do sebe zapadlo. Ale potom jsem si knihu už jen užívala. Četla jsem ji sice docela dlouho, ale tím víc jsem si čtení užila.
Byla jsem nadšená nejen z nápadu, který je podle mě naprosto geniální. Ale hlavně ze zpracování. Grant popisuje nano svět opravdu úžasně. Popisuje ho tak, abychom si to dokázali představit a přesto je to věrohodné. Možná budou mít s touto kniho problém ti, kteří biologii měli naposledy na základní škole. To bohužel nemůžu moc posoudit, protože pro mě byla maturitní předmět, takže cizí slova a některé popisy a přirovnání ani nevnímám, protože jsem zvyklá je používat. Ale někoho by to mohlo zarazit a může se stát, že se místy budete ztrácet. Ale ty místa, kde se nebudete chytat podle mě nejsou podstatná a vše potřebné pro pochopení příběhu je vysvětleno dobře i laikům. 

HODNOCENÍ:
BZRK podle mě opravdu stojí za přečtení už jen díky skvělému nápadu. Já jsem z knihy byla po přečtení nadšená. A po konci prvního dílu jsem zvědavá na pokračování, na které už se opravdu těším.


4 komentáře:

  1. Ten nápad je naozaj zaujímavý, mám obavy, či by ma knižka predsa len trochu nenudila alebo nebola na mňa príliš komplikovaná, ale raz si ju určite prečítam 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se mi tato knížka moc líbil a těším se na pokračování ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Máš muj obdiv. Já si slavnostně slíbila, že to jednoho dne dočtu :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...