neděle 11. srpna 2013

Září s re-readingem


Září s re-readingem je můj projekt, jehož cílem je si během září znovu přečíst jakoukoliv knihu, kterou už jste někdy četli. Sama takových knih mám docela dost a ráda bych se do nich znovu pustila.
Vzhledem k tomu, že během léta byla hromada různých výzev a projektů, tak jsem počkala až na září. A vlastně se re-reading i tématicky hodí na první školní měsíc, kdy se píšou opakovací písemky. Tak proč si nezopakovat i čtení knih, rozhodně je to příjemnější okruh opakování než ve škole.

Pravidla projektu jsou jednoduchá:
  • Září s re-readingem bude probíhat od 1. 9. do 30. 9. 2013
  • Na začátku by bylo fajn napsat jaké knihy byste si rádi znovu přečetli. Nemusíte přečíst všechny ze seznamu. Můžete například napsat seznam 15 knih a přečíst z něho jen 2 knihy. Jde spíš o to říct ostatním, které knihy podle vás stojí za to si zopakovat. 
  • A na závěr měsíce re-reading zhodnotit. Napsat kolik knih jste přečetli. Jestli se vám i podruhé líbili. Nebo třeba vaše nové postřehy na knihu. Je to jen na vás.

Byla bych ráda, kdyby se ke mě někdo připojil. Ale pokud re-readingový projekt nikoho nezaujme, tak nevadí, klidně se ho budu účastnit sama. 
Pokud se zúčastníte, tak budu ráda, když se přidáte do linkovače ať se k vám můžu podívat. 
Jakou formou se budete projektu účastnit taky nechávám na vás. Čím pestřejší projekt bude, tím líp. 


8 komentářů:

  1. Možná se zapojím, plánuju se některé knížky přečíst znovu, ale nevím v září to možná nevyjde :))

    OdpovědětVymazat
  2. Mmm.. nápad je to suprový, jen mám obavu, že to právě v září kvůli opakovacím testům nebudu zvládat..:/ a budu se soustředit spíš na knihy co se mi tu zas nahromadí nové. Re-reading si asi nechám až na vánoční prázdniny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si to na září dala právě proto, že v půlce září mi začne škola. A u knížek, které už jsem četla, nemám tak velkou tendenci zahodit všechno co dělám kvůli knize :D Když čtu něco poprvé, tak s tím mám velký problém :D

      Vymazat
  3. To zní dobře ženo, mam fůru knih, co bych četla pořád dokola :D Já dělam re-reading na záchodě celoročně, pokud zrovna nečtu Enigmu :D problém je, když se moc začtu a po hodině si uvědomim, kde jsem a brácha na mě řve, že brzdim provoz :D

    OdpovědětVymazat
  4. To zní dobře ženo, mam fůru knih, co bych četla pořád dokola :D Já dělam re-reading na záchodě celoročně, pokud zrovna nečtu Enigmu :D problém je, když se moc začtu a po hodině si uvědomim, kde jsem a brácha na mě řve, že brzdim provoz :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D To chápu, proto na záchodě radši nečtu :D Každopádně u některých knih plánuju už dlouho, že si je znovu přečtu a nějak se k tomu nikdy nedostanu a vždycky to odložím na neurčito, tak teď bych jich ráda dala víc naráz ať si uklidním svědomí :D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...