neděle 18. srpna 2013

Sara Shepard - Roztomilá malá tajemství

Roztomilá malá tajemství
Sara Shepard

Originální název: Pretty Little Secrets
Série: Roztomilé malé lhářky
Díl: 4,5
Nakladatelství: BB/Art
Počet stran: 326
Vydání v originále: leden 2012
Vydání u nás: leden 2013

ANOTACE: 
Vrah Alison DiLaurentisové je za mřížemi a s tajemnou A je také konec. Holky si mohou po dlouhé době vydechnout, protože netuší, že se chystám navázat, kde A skončila. Plán mám připravený. Co myslíte, na koho si posvítím ze všech nejdřív? Na Hannu, Emily, Arii a Spencer.
Vsadím se, že nebude dlouho trvat, než se děvčata zase do něčeho namočí – hlavně teď, když si myslí, že je A nehlídá. Uhodnete, do čeho se spadnou tentokrát? Nebojte se, já se pěkně přikrčím… a budu je pozorovat. S očima na stopkách přijdu na to, jaké mrchy v nich skutečně dřímou. Odhalím všechno, spolehněte se. (Goodreads)


CO NA TO ŘÍKÁM:
Roztomilá malá tajemství navazují na čtvrtý díl Roztomilých malých lhářek. Docela nechápu proč to rovnou není pátý díl, ale je to řazené jako dodatek ke čtvrtému dílu. Třeba to pochopím, až budu číst pátý díl. Zatím opravdu nevím, proč to tak je. 
Roztomilá malá tajemství jsou psaná trochu jinak než jednotlivé díly série, ve kterých se střídají kapitoly z pohledů Hanny, Emily, Arii a Spencer. V této knize jsou opět pohledy všech čtyř holek, ale jsou ucelené. Kniha je rozdělená na čtvrtiny a každá čtvrtina se věnuje jedné lhářce. Myslím si, že je to dobrý tah. Díky tomu nás čeká čtyřikrát vyvrcholení  děje a okolo 80 stran na jednu lhářku je tak akorát, aby nás kniha nezačala nudit.
Děj této knihy se odehrává v období okolo Vánoc, ukazuje nám několik způsobů,jak se můžou Vánoce trávit a jak holky tráví svátky. 
Jako první je příběh Hanny, který přiznávám, mě místy nudil a rozčiloval. Seriálová Hanna je mi nějak víc sympatická, v knize se totiž místy chová jako ukňouraná namyšlená slepice. Proto byl Emilyin pohled, který následoval po Hanně, příjemným zpestřením. Emily na rozdíl od Hanny řešila něco jiného než svou váhu a kluky. Po Emily následovala Aria, která trávila svátky opravdu netradičně a její šílené nápady měly opravdu grády. Závěr knihy patřil Spencer, která se jako obvykle předháněla se svou dokonalou sestrou Melissou. 
Celkově si myslím, že je tato kniha povedenější než čtvrtý díl Lhářek. Ale měla určité mouchy. Jako třeba předvídatelnost děje, věc na kterou nejsem u této série moc zvyklá. Co se mi zase naopak líbilo bylo, jak se holky snaží někam zapadnout. Cítí se osamělé a snaží se najít nové kamarády. Na druhou stranu jsem si zase říkala, proč se nesnaží oživit vztahy mezi sebou.
A další věc, která se mi moc nelíbila je ta, že kniha nějak zásadně neovlivnila děj a pátý díl bude pokračovat tam, kde skončil čtvrtý. Když se naskytla nějaká zajímavá zápletka, tak se nakonec vyřešila tak, že se vše vrátilo do starých kolejí.

HODNOCENÍ:
Nakonec si  u mě Roztomilé malé tajemství vysloužily 3,5 hvězdičky a jsem zvědavána další díl, ke kterému se snad dostanu co nejdříve. 


1 komentář:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...