úterý 13. srpna 2013

Knižní řetězovka: 1 - 11

Knižní řetězovku vymyslela Luu.

Dlouho jsem zvažovala, jestli se mám Knižní řetězovky účastnit, když už je staršího data. Nakonec jsem se rozhodla, že se zúčastním, protože se mi líbí jaké otázky jsou v ní položené a vy si o mě aspoň uděláte nějaký obrázek.
Příspěvků do knižní řetězovky bude celkem 5, vždy po 11 otázkách.

1) Oblíbená kniha z dětství?
Záleží na tom kolik mi zrovna bylo. Když mi ještě mamka četla pohádky, tak jsem milovala krtečka. A když už jsem si začala pohádky číst sama, tak jsem měla ráda knihy, kde bylo hodně obrázků a málo textu. Přiznávám se, jako malá jsem nebyla fanoušek čtení. Mezi moje oblíbené patřila kniha V říši pohádek, kde jsou opravdu krásné ilustrace. Asi v jedenácti/dvanácti letech mě chytlo čtení a mým oblíbencem se stal Harry Potter. 

2) Co právě čteš?
Momentálně mám rozečtenou knihu Roztomilá malá tajemství od Sary Shepard. A ještě svoji první knihu, kterou čtu v angličtině, V is for Virgin od Kelly Oram. 

3) Máš nějakou rezervaci v knihovně?
Momentálně nemám. Jsem registrovaná v knihovně v Brně, kde bývám jen přes školní rok a o prázdninách tam nejezdím tak často. Proto si o prázdninách žádné knihy nerezervuju.

4) Knižní zlozvyk?
Žádný mě nenapadá. Snad jen moje bezmoc odhodit dobrou knihu dřív než ji dočtu. To jde pak všechna práce, učení a povinnosti bokem dokud knihu nedočtu. 

5) Co máš právě půjčené z knihovny?
Momentálně nic. Jak jsem se už zmiňovala, tak o prázdninách do knihovny moc nechodím a letos jsem ji zasklila úplně. Doma mám nějaké nečtené knihy a k tomu čtečku, takže jsem si letošních prázdninách zatím vystačila s tímto.

6) Máš čtečku knih?
Ano, mám Kindle 4. Jsem s ní moc spokojená. Není to sice klasická kniha, ale čte se mi z ní opravdu dobře. 

7) Preferuješ čtení jedné nebo více knih naráz?
Já preferuju čtení jen jedné knihy zároveň. I když čtu třeba dvě knihy zároveň, tak to nakonec dopadne tak, že tu první knihu odložím a vrátím se k ní až dočtu tu druhou.

8) Změnili se tvoje čtecí zvyky od doby co si začala blogovat?
Čtecí zvyky ani moc ne, ale od té doby co bloguju, tak nakupuju víc knížek než dřív :D

9) Nejhorší kniha, kterou si tento rok četla?
Mám dva adepty, oba jsou z četby k maturitě. První je Krysař, kterého jsem četla vždycky jen v autobuse a vždycky mě po pěti stranách uspal :D A druhý adept je kniha Bylo nás pět, která mě fakt nebavila a na konci jsem byla zklamaná, že Petr neumřel, aspoň něco by to té knize dalo :D

10) Oblíbená kniha, kterou si tento rok četla?
To je moc těžká otázka, letos jsem četla hodně dobrých knih. Ale kdybych si měla jednu vybrat, tak asi Hvězdy nám nepřály od Johna Greena.

11) Jak často čteš knihy mimo svůj oblíbený žánr?
Nemám oblíbený jen jeden žánr, ale je jich více. A knihy, které jsou trochu mimo okruh mého obvyklého čtení si přečtu párkrát do roka. Prostě, když mě něco zaujme a já mám chuť na změnu, tak se do toho pustím. 

4 komentáře:

  1. A to já to mám přesně na opak - přes rok do knihovny páchnu jenom když mi vyhrožují velkýma pokutama a o prázdninách bych tam byla furt :D A knížky co mám doma pořád leží doma nečtené. Chudinky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to o prázdninách nabourává asi 50km vzdálenost od Brna :D Jinak tam taky chodím pořád :D

      Vymazat
  2. Jééj, krteček jel koukam, taky jsem ho žrala :D A pak Harry Potter, ten u mě rozjel mojí čtecí mánii :D A Hvězdy nám nepřály byly luxusní :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...