středa 3. července 2013

Sarah Dessen - Ukolébavka

Ukolébavka
Sarah Dessen

Originální název: This Lullaby
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 376
Vydání v originále: květen 2002
Vydání u nás:  říjen 2011

ANOTACE:
„O lásce už jsem neměla žádné iluze. Přicházela a odcházela, ranila, a někdy taky ne. Lidé nemají být spolu navěky, bez ohledu na to, co se zpívá v písních.“
Remy nevěří v lásku, a ostatně proč by měla? Její matka se popáté vdává a její otec, kterého nikdy nepoznala, jí zanechal jen jednu ubohou píseň – Ukolébavku, kterou si lidé tak často a tak absurdně nechávají hrát na svatbách.
Remy ale věří na zábavu, a tak o kluky nemá nouzi, s kamarádkami chodí pařit a vůbec si užívá života. Přesně podle plánu, s cynismem, nadhledem a jistou dávkou blahosklonnosti nad city ostatních. Pak se ale objeví Dexter a snaží se jí převrátit život vzhůru nohama. Otázkou je, zda o to ledová královna Remy vůbec stojí… (Goodreads)


CO NA TO ŘÍKÁM: 
Od Sarah Dessen jsem už četla knihu Poslouchej! a ta se mi líbila, tak jsem si hned, jak jsem Poslouchej! vracela do knihovny, půjčila Ukolébavku. A udělala jsem dobře. Opět jsem trefila na odpočinkové čtení, kam většinu dívčích knih zařazuji. A při čtení jsem zjistila, že je Ukolébavka dokonce lepší než první kniha, kterou jsem od Sarah Dessen četla. Její knihy podle mě patří mezi ty lepší dívčí románky a určitě stojí za přečtení. 
V Ukolébavce mi byla opravdu sympatická hlavní hrdinka Remy, i když se občas vyskytly chvíle, kdy jsem měla chuť ji proplesknout, ale naštěstí jich moc nebylo. Doufám, že v češtině vyjde víc knih od Sarah Dessen, já bych si je určitě přečetla.

HODNOCENÍ:
Knize dávám 4 hvězdičky. Ukolébavka je ta pravá kniha na letní odpoledne, takže je ta pravá chvíle začít ji číst. 

3 komentáře:

  1. Je boží, jak Dessen spojuje knihy s hudbou :) Ale Poslouchej se mi teda líbilo víc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě v Poslouchej nesedlo to velký množství flashbacků, bylo jich až moc...
      A to spojení s hudbou se mi taky líbí... A taky to, že se postavy z Poslouchej a Ukolébavky letmo potkaly...

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...