středa 10. července 2013

Patricia Briggs - Štvanice

Štvanice
Patricie Briggs

Originální název: Cry Wolf
Série: Alfa a Omega
Díl: první
Nakladatelství: FANTOM Print
Počet stran: 302
Vydání v originále: červenec 2008
Vydání u nás:  březen 2012
Hodnocení na goodreads: 4,09

ANOTACE:
KNIHA NAVÍC OBSAHUJE NOVELU ALFA A OMEGA, KTERÁ NAKONEC DALA NÁZEV I CELÉ SÉRII.

Anna netušila, že vlkodlaci existují, dokud jedné noci nepřežila krutý útok… a nestala se jedním z nich. Po třech letech na poslední příčce hierarchie smečky se naučila klopit hlavu a nikdy, nikdy nevěřit dominantním vlkům. Pak ale do jejího života vstoupil Charles Cornick, zabiják a syn vůdce všech vlkodlaků v Severní Americe.
Charles tvrdí, že Anna je nejen jeho družka, nýbrž i vzácná a ceněná omega. A právě Annina vnitřní síla a konejšivá přítomnost se ukáží být neocenitelné, když se spolu s Charlesem vydá na lov vlkodlačího odpadlíka – tvora pod kontrolou magie tak temné, že by mohl ohrozit celou smečku. (Goodreads)


CO NA TO ŘÍKÁM:
Štvanice je spin-off sérii k sérii Mercy Thompson od Patricie Briggs. A musím říct, že je to opravdu vydařený spin off. Zavádí nás na místa, na které v hlavní sérii není tolik prostoru. Ukazuje nám svět, který autorka vymyslela i z jiného úhlu pohledu a krásně dokresluje celek. V některých momentech se knihy lehce prolínají. Dává to takový pocit komplexnosti, když si k sobě časově zařadíme díly obou sérií. Nebo alespoň mě se to líbí.
S čistým svědomím můžu říct, že Štvanice je dobrá kniha. Četla jsem ji už dvakrát a i při druhém čtení byla kniha neuvěřitelně čtivá a bylo těžké ji odložit. Patricia Briggs totiž umí správně nadávkovat napětí, akci a love story. Jednoduše řečeno, její knihy mi nedají spát dokud je nepřečtu.
Co se mi dále na knihách od P. Briggs líbí jsou postavy. Její hlavní hrdinky působí realisticky. Nemají žádné sebedestruktivní chování, při kterém se snaží zachránit ostatní a teprve pak je napadne zachránit sebe. Prostě a jednoduše mají i nějaký ten pud sebezáchovy.
Za co dávám velký palec nahoru je skvěle vymyšlená hierarchie smečky. Občas mám pocit, že autorka chvíli pobyla mezi vlky. Jinak si nedokážu vysvětlit, jak na všechno ohledně chování vlků přišla. 

HODNOCENÍ:
Knize dávám plný počet hvězdiček a Patricia Briggs rozhodně patří mezi mé oblíbené spisovatelky.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...