pondělí 22. července 2013

Patricia Briggs - Loviště

Loviště
Patricia Briggs

Originální název: Hunting Ground
Série: Alfa a Omega
Díl: druhý
Nakladatelství: FANTOM Print
Počet stran: 255
Vydání v originále: 2009
Vydání u nás: listopad 2012

ANOTACE: 
Anna Lathamová netušila, jak složitý může být život, dokud ji neproměnili ve vlkodlaka. A jak nebezpečný, což zjistila, když se stala družkou Charlese Cornicka, syna – a vymahače – Brana, vůdce severoamerických vlkodlaků…

Anna a Charles právě dostali za úkol zúčastnit se konference, na které má být předložen Branův kontroverzní návrh na to, aby se vlkodlaci konečně odhalili lidem. Nejnebezpečnější alfa v Evropě je však zásadně proti – a zdá se, že s Branovým plánem nesouhlasí i někdo další. Když Annu napadnou upíři a použijí přitom magii smečky, moc, již by měli ovládat jen vlkodlaci, musí Charles s Annou spojit síly a odhalit toho, kdo za vším stojí – anebo riskovat, že ztratí vše… (Goodreads)


CO NA TO ŘÍKÁM:
Loviště je druhý díl ze série Alfa a Omega od Patricie Briggs. Ale je úplně jiný než první díl této série. Zatímco Štvanice se téměř celá odehrává v horách a je akční od začátku až dokonce, tak Loviště se odehrává ve městě a řeší se v něm především politika. 
Nebudu nic nalhávat a na rovinu říkám, že Loviště je slabší než předchozí díl. Vlastně je asi nejslabší článek celé série. Neříkám, že by se mi kniha nelíbila. Líbila se mi moc. Díky tomuto dílu se dozvíme spoustu věcí, o kterých se v sérii Mercy Thompson vůbec nemluvilo a mě to přišlo zajímavé. Například se dozvíme něco o tom, jak žijí vlkodlaci ve městech a další zajímavou částí jsou evropští vlci. Ale je to trošku jiná kniha, než na kterou jsme od Patricie Briggs zvyklí. Není totiž akční od začátku až do konce. A jak jsem říkala řeší se v ní hodně politiky. Podle mě politika neubrala nic z kvality knihy, ale spíš z její čtivosti. Akční scény se přeci jen čtou o něco rychleji. 

HODNOCENÍ:
Závěrečný pocit jsem z Loviště měla dobrý, ale ne tak skvělý jako obvykle mívám z knih Patricie Briggs. Proto knize dávám 4,5 hvězdičky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...