sobota 13. července 2013

On My Wishlist (10)


On My Wishlist je sobotní meme, které se pořádá na Book Chick City. Cílem tohoto meme je vybrat si knížku, kterou si chceme koupit. Je jedno jestli je starší, nová nebo ještě nevyšla. A napsat důvod, proč ji chceme mít doma.
Název: Prázdné místo
Autor: J. K. Rowling
Nakladatelství: PLUS
Vyšlo: duben 2013
Anotace: Po nenadálé smrti čtyřicátníka Barryho Fairbrothera zůstane Pagford v šoku. Je to zdánlivě idylické anglické městečko s dlážděným náměstím a starobylým opatstvím, ale za hezkou fasádou zuří tichá válka. Bohatí válčí s chudými, teenageři s rodiči, manželky s manželi, učitelé se žáky. Pagford rozhodně není tím, čím se na první pohled zdá. Prázdné místo, které po Barrym zůstane v městské radě, se brzy stane katalyzátorem největší války, jakou město zažilo. Kdo bude triumfovat ve volbách provázených vášněmi, pokrytectvím a nečekanými odhaleními? Brilantně napsaná kniha, která je autorčiným prvním románem pro dospělé čtenáře, zároveň nutí k přemýšlení a na každé své stránce znovu a znovu překvapuje. (Goodreads

A proč Prázdné místo? No to je snad jasné! Napsala ho J. K. Rowling a já jsem si zamilovala nejen Harryho Pottera, ale hlavně její styl psaní. A po přečtení anotace a několika recenzí, si myslím, že ta kniha se mi bude líbit a musím ji mít doma. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...