pondělí 24. června 2013

Knižní přírůstky (9)

Knižní přírůstky je projekt, který pořádá Cathy a jeho cílem je vyfotit nejnovější knižní přírůstky co máme doma. A je jedno jestli jsme je koupili, vyhráli nebo dostali.



Autor: Lauren Oliver
Název: Rekviem
Série: Delirium
Díl: třetí
Nakladatelství: CooBoo
Vyšlo: 10. 6. 2013
Anotace: Lena je v srdci revoluce. Bojuje proti společnosti, která prohlásila lásku za nemoc. Ale Divočina dávno není tím bezpečným přístavem, co bývala, protože vláda se rozhodla rebely zlikvidovat. K tomu má Lena hlavu a srdce vzhůru nohama, protože se vrátil někdo, o kom si myslela, že jej navždy ztratila…
Rekviem vypráví střídavě Lena a její nejlepší kamarádka Hana. Dívky, které žijí v zásadě vedle sebe, ale dělí je celý podivný svět. Najdou k sobě zase cestu? Jak skončí příběh o lásce, co je zakázaná tím nejhorším možným způsobem? (Goodreads)

Na Rekvium jsem se opravdu moc těšila a vlastně se i pořád hodně těším. Potřebuji vědět, jak tato série skončí. Takže se na knihu plánuji vrhnout hned příští týden. 


Autor: Sara Shepard
Název: Roztomilé malé lhářky: Hříšné
Série: Roztomilé malé lhářky
Díl: pátý
Nakladatelství: BB/Art
Vyšlo: 27. 3. 2013
Anotace: Pohádkový život se mění v noční můru...
Představte si, mít tu moc a vědět, co si lidé kolem skutečně myslí. Co o vás soudí ředitel školy, když po přijímacím pohovoru oznámí, že jste si nevedla špatně? Jak se protihráči ve smíšené čtyřhře líbí váš zadeček v tenisové sukýnce Lacoste? Je kamarádka opravdu naštvaná, že oslavíte příchod nového roku s krásným klukem raději než s ní? Lidská mysl je ovšem nepřístupnější než Pentagon. Občas lze z grimas a pohledů přesto odečíst, co se v ní odehrává. Smutné je, že většina takových náznaků zůstává bez povšimnutí.
I jeden krasavec z dobré rosewoodské rodiny zřejmě dával znát, jaký hanebný plán se mu rodí v hlavě. Ale nikdo v jeho okolí tehdy bohužel nepozvedl obočí. Snad by se tak bývalo mohlo podařit odvrátit hrozný osud, a jedna krásná dívka by unikla smrti. Kdo ví? (Goodreads)

Pátý díl Roztomilých malých lhářek vyšel už před čtvrt rokem a já jsem se teprve teď dostala k tomu abych si knihu koupila. Ale na druhou stranu jsem ráda, že jsem si knihu nekoupila dřív. Roztomilé malé lhářky patří mezi oddechové prázdninové čtení, které se víc hodí k vodě než do peřin. 


Autor: Gordon Reece
Název: Myši
Nakladatelství: Jota
Vyšlo: červen 2011
Anotace: Šestnáctiletá Shelley a její matka jsou jako šedé myšky – nervózní, plaché a přeochotné. Je snadné je využít a zneužít, což si dobře uvědomoval otec Shelley i její spolužačky ze střední. Právě před nimi uprchnou matka s dcerou do nového domova na venkovské samotě, kde obě nečekaně rozkvetou a svět se zdá konečně snesitelným místem. Nově nabytý klid však záhy naruší lupič, který se jedné noci vloupe do domu. Shelley se probudí, slyší, jak vržou schody, a v následujících mrazivých minutách se její život obrátí vzhůru nohama. Moc dobře totiž ví, že když už se kočka dostane do myší díry, neodejde bez kořisti.. (Goodreads

Myši jsem původně ani neměla v plánu objednávat, ale když jsem je uviděla za 36 korun, tak jsem neodolala. Tuto knihu si chci přečíst už delší dobu. Anotace i obálka vypadá skvěle, takže už se těším na čtení. 


Autor: Petr Šabach
Název: Království za story
Nakladatelství: Odeon
Vyšlo: červen 2011
Anotace: Nahá Wanda hraje na piáno a mává při tom rukama jako pták křídly. Kdesi v jurtě popíjí český novinář vodku s jediným mongolským Pekelným andělem. Doktor Hrdlička stoupá obut do papírových krabic zamrzlou Nerudovou ulicí. V kapse ho hřejí konzervy čínského masa, on už se však těší šneky. Hrdiny povídkového výboru Petra Šabacha nacházíme v nejroztodivnějších situacích – kolika z nich se ale nenávratně promění život? (Goodreads

Království za story bych si normálně ani neobjednávala, ale když mi bylo nabídnuto si ji zdarma přidat k objednávce, tak jsem si řekla proč ne. Když se nebude líbit mě, tak třeba zaujme mamku. Abych pravdu řekla, tak jsem na knihu docela zvědavá. Anotace vypadá zvláštně a knížka má na Goodreads podezřele nízké hodnocení. Jsem zvědavá co se z toho vyklube. 

2 komentáře:

  1. Ja to Rekviem strašne obdivujem, som rada, že sa na obálku dostala knihomolka 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálka Rekviem vypadá skvěle a nápad s tváří na obálku se mi taky hrozně líbil :) CooBoo jede :D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...