pondělí 1. dubna 2013

Viktor Dyk - Krysař


Školní čtivo je můj projekt, kde píšu o tom, jak se mi líbily nebo nelíbily knížky z povinné četby. Letos píšu hlavně o knížkách, co mám v maturitní četbě.    
NÁZEV: Krysař
AUTOR: Viktor Dyk
POČET STRAN: 93
ZAŘAZENÍ: Česká literatura 20. a 21. století

ANOTACE:
Podkladem pro tuto knihu byla staroněmecká pověst ze 13. století o krysařovi, který je pozván do města, aby vyhubil krysy. Zdá se to jako prostý příběh. Avšak krysy, jakožto špinavý hlodavci nejsou jedinou špínou ve městečku Hammeln, kde se celý příběh odehrává. Dyk v této novoklasicistní novele poukazuje na spravedlnost, právo, pomstu, ale také na lásku. (Zdroj) 

CO NA TO ŘÍKÁM:
Abych byla upřímná, tak mě se Krysař nelíbil. Na to jak byla knížka tenká, tak se mi špatně četla. Čekala jsem od toho víc. Námět je zajímavý, ale nesedlo mi zpracování. A knížka mě vyloženě nudila a to dokazuje i to, kolikrát jsem u ní usnula. A to já u knížek normálně neusínám. Ale u Krysaře mi to opravdu nešlo. Neuměl si přitáhnout mou pozornost, myšlenky mi neustále lítaly jinam a já jsem po chvilce zjistila, že nevím o čem čtu. 
Jediné co se mi na knize líbilo byla ta slavná část, jak vede Krysař obyvatele Hammeln do propasti. A jen díky tomu nedostane kniha jenom jednu hvězdičku. 

HODNOCENÍ:




2 komentáře:

  1. Ale aspoňže bola tak krátka, keď už bola nudná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě že tak :) Nevím co bych jinak dělala, asi bych to nějak musela vytrpět :D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...